Soylu kumpas kurdu dediler ama… O polis amiri çete lideri çıktı: Kim bu Eren Şar ve S.M.K

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Birgün gazetesinde yayınlanan, ‘Soylu’nun kuzenini yakalayan polise sürgün’ başlıklı haberde adı geçen polis Serhan Mustafa Korkmaz’ın, Eren Şar ile birlikte suç örgütü elebaşı olduğu tespit edildi.

İLGİLİ HABER:

VIP dolandırıcı çetesinden komiser ve şarkıcı da çıktıGüncel

19 Mart 2021 tarihinde düzenlenen polis baskınında Süleyman Soylu’nun, 18 Temmuz 2022’de öldürülen kuzeni Sefa Dönmez’in de bulunduğu kumarhanenin de suç örgütü liderlerin Eren Şar ve Serhan Mustafa Korkmaz’a ait olduğu öne sürüldü. Serhan Mustafa Korkmaz’ın amacının Soylu’ya kumpas kurmak istediği iddia edildi.

Birgün gazetesindeki haberde ise suç örgütü elebaşı olan Serhan Mustafa Korkmaz’ın operasyondan sonra kumpasla sürüldüğü ve cezaevine girdiği öne sürüldü.

(Birgün gazetesinde yer alan haber)

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Asayiş Büro Amiri S.M.K., kumarhane basınından sadece 10 gün sonra tenzili rütbe (rütbesi düşürülerek) ile Eyüpsultan ilçesine grup amiri olarak sürüldü. 3 ay sonra da İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyon ile gözaltına alındı.

S.M.K., bazı dava ve soruşturma dosyalarını kapatma vaadiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmaya dahil edildi. Kamuoyunda Eren Şar davası olarak bilinen dava kapsamında tutuklandı. S.M.K.’nin “Suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve yönettiği” iddia edildi. Ancak mağdur sıfatı ile dosyaya dahil edilenler duruşmalarda mağdur olmadığını, ifadelerinin baskı altında alındığını ve kötü muamele gördüklerini söyledi.”

SUÇ DOSYASINDA NELER VAR

Eren Şar davasında çete liderliğinden yargılanan ve cezaevine giren Serhan Mustafa Korkmaz’ın ceza aldığı suçlar ise şu şekilde:

İddianamede suç örgütünün eylemlerini tek tek sıralayan savcılık, Eren Şar’ın her bir eylemi için şu suçlardan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti:

-Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak veya yönetmek

-Suç örgütü faaliyeti çerçevesinde kamu görevlileriyle ilişkisi olduğundan, onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin görüleceği vaadiyle nitelikli dolandırıcılık

-Aynı şekilde nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs

-Rüşvet vermek (görevinin ifasıyla ilgili bir işi yapması veya yapmaması için doğrudan veya aracılar vasıtasıyla bir kamu görevlisine veya göstereceği bir başka kişiye menfaat sağlamak)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir