Zelenskiy: “Donbas’tan çekilmek üçüncü dünya savaşı’na yol açabilir”

Kiev’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Donbas’ın, Rusya’nın gelecekteki saldırı planları için bir “sıçrama tahtası” olarak kullanıldığına dikkat çeken Zelenskiy, “Bu bölgeden kendi isteğimizle çekilir ya da baskıya boyun eğersek, bu yeni bir savaşı tetikler” dedi.

Donbas’ın tamamen işgal edilmesi halinde, Rusya’nın Zaporijya, Harkiv ve Dnipropetrovsk gibi bölgelere saldırılarını genişletmeyi hedeflediğini söyleyen Zelenskiy, bu stratejik bölgenin kaybedilmesinin Ukrayna’nın savunma hattında ciddi bir boşluk yaratacağına dikkat çekti.

Zelenskiy ayrıca, 2014 yılında Kırım’ın işgali sonrası yaşananları hatırlatarak, Rusya’nın daha önce benzer bir yöntemi uyguladığını ve işgal ettiği bölgeleri yeni saldırılar için üs olarak kullandığını ifade etti.

“Donbas’ı terk edersek, Rus ordusu için kapıları ardına kadar açmış oluruz. Bu da sadece Ukrayna için değil, küresel barış için de ciddi bir tehdit oluşturur.”

Ukrayna Devlet Başkanı, İngiliz basınında çıkan, toprak bütünlüğü konusunda taviz verilebileceği yönündeki haberleri de yalanladı. The Telegraph gazetesinin kendisine atfettiği sözleri kesin bir dille reddeden Zelenskiy, ülkesinin egemenliğinden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

“Ben devlet başkanıyım ama ülkemin topraklarını pazarlık konusu yapma yetkim yok. Bu benim hakkım da değil.”

Zelenskiy, Donetsk bölgesinde Kramatorsk-Dobropliya hattında yoğun Rus saldırılarının sürdüğünü belirterek, yaklaşık 10 kilometrelik bir hatta ilerlemeye çalışan Rus birliklerine karşı ağır çatışmalar yaşandığını aktardı. En şiddetli çatışmaların Donetsk çevresinde sürdüğünü söyleyen Ukrayna lideri, savunma hatlarının korunması için tüm güçleriyle mücadele ettiklerini ifade etti.

Related Posts

İBB’ye yeni yolsuzluk operasyonu: Beyoğlu Belediye Başkanı Güney gözaltında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmaları kapsamında yeni dalga operasyon başladı. Operasyon kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney dahil 40 şüpheli gözaltına alındı..

Popüler turizm kasabasında araç geçişi ücretli oluyor: ‘Yoğunluk ücreti’

Avustralya’nın Queensland eyaletinde yer alan Noosa Heads, son yıllarda artan turizm ilgisiyle birlikte ciddi bir trafik sorunu yaşamaya başladı. Yoğunluk, özellikle yaz aylarında ve tatil dönemlerinde bazı yolları adeta kilitliyor. Noosa Shire Belediyesi, bu duruma çözüm getirmek amacıyla, Avustralya’nın ilk “yoğunluk ücreti” uygulamasını başlatmayı planlıyor.

Nedim Şener ile Ruşen Çakır’ın ‘fon’ atışması: Para takip edilse reklamlar fonlar sana çıkar

İBB yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Murat Kapki’nin, tehdit ve şantajla itirafçı olması için Avukat Mücahit Birinci’den teklif aldığı iddia edildi. CHP lideri Özgür Özel’in gündeme taşıdığı olayda adı geçen gazeteci Nedim Şener iddiaları reddedip Birinci ile X’te tartıştı. Medyascope kurucusu Ruşen Çakır ise “Kavga büyük ve büyüyecek” dedi. Şener, Çakır’ın İBB bütçesiyle gidilen Roma gezisinde Ekrem İmamoğlu’yla çekilen fotoğraflarını paylaşarak, “Evet, senin arkasında durduğun hırsızlarla kavgam büyük. Para takip edilse İBB kasasından geziler, reklamlar ve fonlarla yol sana çıkar ancak. Ahtapot Ekrem, fonları başka kapıya versin” yanıtını verdi.

Isparta’da otomobil kıraathaneye daldı: 1 ölü, 2 yaralı

Isparta’da otomobilin kıraathanede oturanlara çarpması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Denizde can pazarı: Tekirdağ’da yasağa uyulmayınca olanlar oldu

Olay, Kumbağ Mahallesi’nde yoğun dalgaların olduğu bölgede meydana geldi. Denize giren bir kişi akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Durumu gören vatandaşlar yetkililere haber verdikten sonra zincir oluşturarak boğulmak üzere olan kişiyi …

Romanya’dan Türkiye ve Bulgaristan’a Karadeniz çağrısı

Bükreş yönetimi, NATO müttefikleri Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’nin, Karadeniz’de yüzen mayınları temizleyen ortak görev gücünü genişletmesi gerektiğini söyledi.