Yeni yılın ilk MGK Toplantısında Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi yenilendi, “terörle mücadele ve küresel barış” jurgusu yapıldı

Milli Güvenlik Kurulu Bildirisi’nde Yeni Kararlar Alındı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisine göre, Türkiye’nin iç ve dış güvenliğine yönelik kritik değerlendirmeler yapıldı ve önemli kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen yeni yılın ilk MGK Toplantısı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından İletişim Başkanlığı, Milli Güvenlik Bildirisi’ni yayınladı.

Yayımlanan bildiride, 5 yılda bir güncellenen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi’nin (MGSB) yeniden revize edilerek MGSB-2025’in yürürlüğe gireceği kararlaştırıldı. Ayrıca, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelede kararlılık vurgulandı.

2024 yılındaki gelişmelerin incelendiği toplantıda, 2025 yılına ilişkin zorluklar ve faaliyetler ele alındı. Suriye’deki yeni yönetimin destekleneceği ve Gazze’deki ateşkesin kalıcı hale gelmesi için adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Bildiride, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditlere karşı kararlılıkla mücadele edeceği ve küresel barışa katkı sağlayacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca Türkiye’nin dünya genelinde barışçıl çözümlere katkı sağlamaya devam edeceği ve küresel barışın güçlendirilmesi için çaba harcayacağı ifade edildi. MGK Bildirisi’nde alınan kararlar doğrultusunda, ülkenin güvenliği ve uluslararası ilişkileri göz önünde bulundurularak hareket edileceği bilgisi verildi. – ANKARA

Related Posts

‘Anne tam puan alacağım’ dedi: Ertesi gün Türkiye birincisi oldu

15 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Elazığ Mezre Ortaokulu öğrencisi Zümra Keklik, tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puanla Türkiye birincisi oldu. Başarısıyla ailesinin, öğretmenlerinin ve Elazığ’ın gururu …

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf sigara satmaktan vazgeçebilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer firmalar kredi kartı komisyonlarını üstlenmezse esnafımız sigara satmaktan tamamen vazgeçme noktasına gelebilir” dedi.

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?