Vicdansızlığın böylesi: ‘İlaçlama yapacağız’ deyip işçileri işten attılar!

TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama A.Ş. İşçileri Mücadele Ediyor

Manisa Akhisar’da faaliyet gösteren TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama A.Ş’de işten çıkarmaların artması üzerine işçiler fabrika önünde eylem yapıyor. Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı Bahadır Derin, “Burada bizim insanlarımız ekmek kavgası veriyorlar. Bu insanların hakkını vereceksin Mehmet Kaya. Bir kazağı 15 bin satıyorsan bir ay boyunca evine ekmek götürecek insanlara asgari ücret veremezsin. Bu mücadeleye yılmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DISK’e bağlı Tekstil-İş Sendikası’nın TYH Tekstil’de örgütlenme faaliyeti devam ederken işçilerin sendikaya üye olmasıyla birlikte işveren bazı fabrikaları kapatmış, 300’den fazla işçiyi ekonomik gerekçelerle işten çıkarmış ve işten çıkarılmalar devam etmişti.

Fabrika yönetimi yaklaşık 9 ayda 700’e yakın işçiyi çıkartırken, DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası bugün geniş katılımlı bir eylem düzenledi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve diğer siyasi partiler ile sendikaların temsilcileri de işçilere destek verdi.

“TYH, Türkiye Sorunudur”

Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı Bahadır Derin, TYH Tekstil’de çalışanların mesaj yoluyla tacize uğradığını ve sendikal örgütlenmenin engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Derin, süreci şu şekilde anlattı: “TYH’nin yaklaşık 3 bin çalışanı vardı ve farklı şehirlerde fabrikaları bulunmaktaydı. Holding bir fabrikayı kapattı ve 307 kişiyi işten çıkardı. Ekonomik kriz gerekçe gösterilerek işçilere rüşvet teklif edildi. Bu süreçte işçiler teker teker işten çıkarıldı. Zulüm burada had safhada. TYH, Türkiye sorunudur. Zulme son vereceğiz.”

“Bu Kadar Zulüm Yeter”

Bahadır Derin, “İnsanları işten çıkardılar. Telefonlarınıza mesajlar attılar, 17. maddeden diye. Sizler işsizlik ödeneğinden yararlanabilecektiniz. Ama dava edenlerin maddesini değiştirdiler. Böyle bir düzen olur mu. Sendika anayasal hakkını kullanıyor, yetkiye müracaat ediyor, işverenler iptal davası açıyor. Bizim için önemli olan hak mücadelesidir. Hepinizi bir mesajla kapının önüne koydular. Mehmet Kaya seni son kez uyarmış olalım. Gel masaya oturalım, bu insanların hakkını verelim. Bu kadar zulüm artık yeter. Binlerce üyemiz var burada. Bunların hesabını tek tek soracağız. Şimdi kavga zamanı, şimdi hak arama zamanı. Mehmet Kaya’nın zulmünü yıkacağız” dedi.

Related Posts

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf sigara satmaktan vazgeçebilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer firmalar kredi kartı komisyonlarını üstlenmezse esnafımız sigara satmaktan tamamen vazgeçme noktasına gelebilir” dedi.

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

İstanbul’da sıcaklık alarmı: İlçe ilçe dereceler açıklandı, asfalt 50 dereceye çıkacak

İstanbul’da sıcak hava dalgası etkisini artırdı. Gölgede 35 dereceye ulaşan sıcaklık, asfalt yüzeylerde 50 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji ve AKOM, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığını duyurdu. Uzmanlar, 11.00 ile 17.00 saatleri …