Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Mardin’de sulama kanalına giren kişi kayboldu

Mardin’de sulama kanalına giren Suriye uyruklu kişi kayboldu.

Bingöl’de Tır devrildi: Sürücü ağır yaralandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, devrilen tırın sürücüsü ağır yaralandı.

Müftülükten din görevlilerine zorla bağış iddiası! Ödemeyenler tehdit edilmiş

Sivas’ın Gemerek ilçesinde ilçe müftüsü, şube müdürü ve bir daire personelinin din görevlilerinden ‘bağış’ adı altında zorla para talep ettiği iddia edildi.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan için tahliye talebi!

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında tahliye talebinde bulunan avukat Hüseyin Ersöz, tutuklama kararının hem usul yönünden hem de içerik yönünden açıkça hukuka aykırı olduğu ifade etti.

Başkanlık AKP’ye geçince Erdoğan’dan tebrik telefonu geldi: Oysa 1998’de bakın ne olmuştu…

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisinde, tutuklanan Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan seçimde, AKP’li Meclis Üyesi Eray Karadeniz belediye başkanvekili seçildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’e tebrik telefonu açarken, akıllara Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığının düşmesinin ardından 1998 yılında İBB Meclisi’nde yapılan İBB Başkanvekili seçimi geldi.

DEM Parti: Öcalan’ın farklı siyasi partilerle buluşması kuvvetle muhtemel

DEM Parti: Öcalan’ın farklı siyasi partilerle buluşması kuvvetle muhtemel