Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalıştayları başladı

Eğitim Politikaları İçin Yeni Yönelimler Belirlendi: Çalıştay Değerlendirmesi

İki günlük çalıştaylar, eğitim politikalarının belirlenmesinde üç temel konuya odaklandı. Bu temalar; “Erdem-değer-eylem çerçevesinin okul iklimine etkisi”, “becerilerin ölçülmesi ve değerlendirilmesi” ve “disiplinler arası çalışmalar” olarak belirlendi. İlk konu başlığı altında, öğretmenlerin değer odaklı eğitim yaklaşımını sınıflarına nasıl entegre ettikleri ve bu yaklaşımın öğrenci davranışları üzerindeki etkisi tartışıldı. İkinci başlıkta ise, öğretmenlerin becerilerin ölçülmesi sürecinde kullandıkları araçlar ve bu alandaki iyi uygulamalar paylaşıldı. Üçüncü temada ise disiplinler arası iş birliğinin sınıf içindeki yansımaları, branşlar arası iş birliği olanakları ve karşılaşılan zorluklar ele alındı. Ayrıca, eğitimde yapay zeka kullanımı ve akran zorbalığı gibi güncel konular da öğrenme ortamlarını nasıl etkilediği üzerine değerlendirildi. Bu konular kapsamında, öğretmenlerin karşılaştığı durumlar, destek ihtiyaçları ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde incelendi.

POLİTİKA OLUŞTURMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR
Toplam 390 kişinin katıldığı çalıştaylarda, her şehirden bir daire başkanı ve dört bakanlık personeli yer aldı. Ayrıca, dört akademisyen grupları yönlendirirken, farklı okul türlerinden sekiz okul yöneticisi, sekiz rehber öğretmen ve farklı branştan (fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya, tarih, Türk dili ve edebiyatı) sekiz öğretmen de çalışmalara dahil edildi. Çalıştaylardan elde edilen verilerin, okulların atmosferini güçlendirmekten disiplinler arası uygulamaları yaygınlaştırmaya, beceri odaklı ölçme-değerlendirme uygulamalarını geliştirmekten eğitimde yapay zeka okuryazarlığına kadar birçok alanda politika oluşturma sürecine katkı sağlaması amaçlanıyor. Bölgesel çalıştaylar, 8-9 Mayıs tarihlerinde Gaziantep, Erzurum ve Samsun’da devam edecek.

Related Posts

Yükseköğretimde geçerli ‘yeni’ ingilizce sınavı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Metni (CEFR) ile uyumlu olarak hazırlanan ve dört temel dil becerisini ölçen bilgisayar tabanlı Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı’nın (e-TEP), yükseköğretim alanında geçerli merkezi yabancı dil sınavları arasında yer almasına karar verdi.

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen süreçte tercih tarihleri, adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi bütünleme sınavları üç oturum halinde uygulanacak. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

KPSS başvuruları başladı

KPSS başvuruları başladı

Kene ısırığı nasıl olur, belirtileri nelerdir? Kene ısırığı izi nasıl görünür?

Kene ısırıkları, genellikle açık havada, çalılık, ormanlık veya otluk alanlarda bulunan kenelerin insan vücuduna yapışarak kan emmesiyle meydana geliyor. Keneler, deriye tutunduktan sonra ağız kısımlarıyla deriyi deler ve ağrı kesici, pıhtı önleyici maddeler salgılayarak uzun süre fark edilmeden kan emebiliyor. Bu nedenle, kene ısırığı çoğu zaman ağrısızdır ve kişi tarafından hemen fark edilmeyebiliyor. Keneler, vücut ağırlıklarının çok üzerinde kan emebilir ve tam doyana kadar yaklaşık 10 gün boyunca vücutta kalabilir. Peki, Kene ısırığı nasıl olur, belirtileri nelerdir? Kene ısırığı izi nasıl görünür? İşte, merak edilen o detaylar

TWITTER HATA TESPİT RAPORU 25 HAZİRAN || Gece yarısı 8 bildirim birden geldi! Twitter (X) dondu mu, ne sorun var?

Twitter çöktü mü, X neden açılmıyor, dondu mu ne sorun var? 25 Haziran Çarşamba günü yaşanan sorunlarla birlikte başta belirtilen sorunun cevabı en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki son 24 saat içerisinde büyük bir aksamaya neden olan sorun kaydı kapılmadı. Merak edenler için güncel hata tespit raporunu haberimizde derledik. Peki, Twitter dondu mu, çöktü mü ne sorun var? İşte 25 Haziran Çarşamba Twitter hata tespit raporu…