Sivas’ta Şehit Babasına Yapılan Hakaret Olayı
Sivas’ta yaşanan skandal bir olayda, şehit babası K.D.K’nin de aralarında bulunduğu yolcuları almadan duraktan ayrılan bir sürücü, 1 saat sonra durağa geri döndüğünde tepkilerle karşılaştı.
Ücretsiz Binen Şehit Babasına Hakaret Etti
Yolcuların üzerine yürüyen sürücü, şehit babası K.D.K’ye otobüse ücretsiz bindiği için “dilenci” diyerek hakaret etti ve hatta darbetmeye kalkıştı.
Diğer yolcular, yaşananları cep telefonlarıyla kayda almayı başardılar.
“Hiç Kimsenin Haddine Değildir”
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Deveci, şehitlerimizin ailelerine yapılan bu tür hakaretleri kınayarak, “Şehitlerimizin kanıyla var olmuş bu topraklarda, onların babalarına, annelerine, eşlerine ya da evlatlarına dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir.” dedi.
“En Sert Şekilde Karşılık Bulacaktır”
Deveci, bugüne kadar sabırla benzer olaylara yaklaştıklarını ancak bu olayın bardağı taşırdığını belirterek, “Bundan böyle şehit ve gazi ailelerimize yönelik her türlü saygısızlık veya hakaret en sert şekilde karşılık bulacaktır. Böyle bir davranışta bulunan herkes, milletin vicdanıyla karşılaşacaktır.” şeklinde konuştu.
Olayın ardından ilgili kurumlarla görüşme yapıldığını ve şehit babasının haklarının savunulması için girişimlerde bulunulduğu belirtildi.
Sürücüye Para Cezası Verildi
Deveci, “Şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimizin onuruna uzanan her el, milletimizin ortak vicdanı ve iradesiyle karşılık bulacaktır. Bizler, bu vatan için canını feda eden kahramanların emanetlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuşarak, otobüs şoförü hakkında idari işlem başlatıldığını, iş akdinin feshedildiğini ve idari para cezası uygulandığını duyurdu.