New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

İran’ın dini lideri Ali Hamaney kimdir ve ailesi ne kadar güçlü?

İran’ın dini lideri Ali Hamaney kimdir ve ailesi ne kadar güçlü?

ABD Suriye’de kritik üslerden çekildi iddiası

Reuters’in geçtiği habere göre ABD Suriye’deki iki üssünden çekilme kararı aldı

AB: İran nükleer silaha sahip olamaz ama bunu önlemenin yolu diplomasidir

AB: İran nükleer silaha sahip olamaz ama bunu önlemenin yolu diplomasidir

CHP’den mecliste İBB operasyonlarına tepki: Nuhoğlu’nun ifadesine: ‘Bu iftiranın neresini düzeltelim’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ülkü İnanlı Sakalar, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, İBB’ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan ve daha sonra itirafçı olarak iş insanı Ali Nuhoğlu’nun ifadelerine yer verdi. Sakalar, Nuhoğlu’nun iddialarını yalanladı.

FBI: ABD’nin Minnesota eyaletinde siyasetçilere saldırı düzenleyen zanlı, başka siyasilerin evine de gitmiş

FBI: ABD’nin Minnesota eyaletinde siyasetçilere saldırı düzenleyen zanlı, başka siyasilerin evine de gitmiş

Trump ağzındaki baklayı çıkardı! ‘İran anlaşmaya yanaşmazsa…’

Kanada’nın ev sahipliğinde düzenlenen G7 Zirvesi, uluslararası ticaret ve güvenlik başlıklarının yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik açıklamalarıyla dikkat çekti. Trump, İran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin net mesajlar …