Mobilde rekor gelirde uçuşta

Türk Telekom, 2025 İlk Çeyrekte Net Karını Artırdı

Türk Telekom’un 2025’in ilk çeyreğinde yıllık bazda net karı yüzde 45.2 artarak 5.1 milyar liraya yükseldi. Şirket, finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı ve öncü iş kollarındaki büyümeyle güçlü bir başlangıç yaptığını duyurdu. Konsolide gelirler yıllık bazda yüzde 18.3 artışla 45.6 milyar liraya çıkarken, FAVÖK yüzde 26.5 artışla 17.9 milyar liraya ulaştı.

FAVÖK marjı yıllık bazda 260 baz puan iyileşme göstererek yüzde 39.3’e yükseldi. Türk Telekom, 8 milyar liralık yatırım yaparak geçen yıla göre yüzde 27.7 artışla net karını 5.1 milyar liraya çıkardı. Şirketin fiber ağ uzunluğu ise 482 bin kilometreye ulaştı.

Şirketin fiber hane kapsaması 33.2 milyona, fiber abone sayısı da 13.9 milyona yükseldi. Toplam abone sayısı 53.6 milyona çıkan Türk Telekom, mobil segmentte 511 bin net yeni abone ile toplam abone sayısını 27.9 milyona çıkardı.

Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne Öncülük Ediyor

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türkiye’nin her yerinde dijital dönüşümü hızlandıran çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Şirketin teknolojiye liderlik eden bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Önal, yılın ilk çeyreğinde sabit internet ve mobil performansta güçlü bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Önal, 5G ve ötesi teknolojiler için güçlü altyapı sağladıklarını belirterek, fiberin mobil ile birleşerek 5G’ye geçişi desteklediklerini dile getirdi. Türk Telekom, 5G’yi ülkenin geleceğine taşıyan önemli bir araç olarak görmekte ve sürekli olarak altyapısını güçlendirmektedir.

Related Posts

Petrol ihracatı yapan ülkelerden kritik karar!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol üretimine ilişkin kritik bir karar aldığını açıkladı. Üye ülkeler ve ve üye olmayan ancak üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, ağustos ayında petrol üretimini temmuz ayına göre günlük 548 bin varil artırma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı maaşı zamlandı: Emekliye 2 kuruş, Erdoğan’a 34 bin TL!

TÜİK’in enflasyon verileri sonrası yapılan temmuz zamlarıyla üst düzey maaşlar artarken, emekli maaşlarında yalnızca kuruşluk yuvarlama yapılması tepkilere yol açtı. Gelir dağılımındaki eşitsizlik yeniden gündeme geldi.

ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı: Haziran ayı enflasyon oranı belli oldu

Emekli ve memurun maaş zammı nedeniyle merakla beklediği haziran ayı enflasyon rakamları bugün belli oluyor. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), son dakika haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon aylık bazda yüzde 3.05 atarken son 12 aylık artışı ise yüzde 68.68 oldu.

138 yıllık gıda devi iflas ediyor: 25 bin alacaklı sırada bekliyor

Market raflarında uzun yıllardır yer alan 138 yıllık köklü bir gıda markası, iflas koruma başvurusunda bulunarak faaliyetlerini mahkeme gözetiminde satışa çıkarma kararı aldı.

Türkiye’nin sivil havacılıktaki güçlü deneyimi eğitimle Moritanya’ya taşınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Moritanya İslam Cumhuriyeti Sivil Havacılık Ulusal Ajansı arasında, sivil havacılık alanında kapsamlı bir işbirliği mutabakatı imzaladıklarını belirtti.

ASELSAN’dan 71,9 milyon dolarlık sözleşme

ASELSAN ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Yeni Nesil Ağ Tabanlı Askeri Haberleşme Sistemleri’nin tedarikine yönelik tutarı 71 milyon 886 bin 91 dolar olan sözleşme imzalandı.