Mersin’de Tarihi Eser Operasyonu: 6 El Yazması Kitap Ele Geçirildi

MERSİN’de Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 6 el yazması kitap ele geçirildi, müşteri arayan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akdeniz ilçesinde elinde bulundurduğu tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 3 şüpheliyi tespit etti. Jandarma ekipleri, şüpheliler T.I., F.S. ve V.B.A.’yı kaldıkları otelde gözaltına aldı, yapılan aramalarda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen el yazması 6 kitap el ele geçirildi. El konulan tarihi eserler incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Related Posts

Mahkemeden dikkat çeken Saraçhane kararı: Polisler için suç duyurusunda bulunulacak!

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in de aralarında bulunduğu 139 sanıklı Saraçhane eylemleri davasında, polislerin ve diğer kamu görevlilerinin hukuka aykırı eylemleri için suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Berlin’de üç büyük patlama! Büyük panik yaşandı 100’den fazla itfaiye sahaya indi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi’ne yaklaşık 250 metre uzaklıktaki inşaat halindeki bir binada yangın çıktı. Kurfürsten ve Schill caddelerinin köşesinde yer alan yüksek katlı binanın çatı katında …

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

Engelli bireyin boğazını kesti: Alkollü çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Rüstem P. (45), kendisine küfrettiğini iddia ettiği sağır ve dilsiz Mehmet T.’yi (27) boynundan bıçakla yaraladı. Rüstem P.’nin 2.70 promil alkollü olduğu tespit edildi.