Gözünüzdeki kırmızılıklar için doktora gidin! Görme kaybına yol açabilir

Kırmızı veya pembe göz

Kırmızı gözün tanımlayıcı bir deyim olduğunu ve bir tanı olmadığını söyleyen Prof. Dr. Halit Oğuz, “Kırmızı veya pembe göz durumlarında doğru teşhisin konması, daha kötüye gitmeden müdahale edilmesi, ilgili bölüme yönlendirilmesi gereken zamanın bilinmesi gerekiyor. Göz yüzeyi, retina, uvea gibi gözün pek çok tabakasının; bu tabakaların hastalıkları olan konjonktivit, keratit, üveit, göz tansiyonunun kırmızı göze neden olabiliyor. Göz yüzeyi hastalıklarından kırmızı göze en sık yol açan durumların, göz yüzeyini oluşturan dokular olan göz kapakları, konjonktiva, kornea ve gözyaşı sisteminden kaynaklanıyor” dedi.

Gözdeki kırmızılıkları ciddiye alın

Prof. Halit Oğuz kırmızı göz rahatsızlığı yaşayan hastaların göz doktoruna gitmeden herhangi bir ilaç kullanmamaları ya da tedavi yöntemine başvurmamaları konusunda uyarılarda bulunarak şunları söyledi: “Gözde farklı nedenlerden dolayı kırmızılıklar oluşabilir ve bunların tedavileri farklılıklar gösterebilir. Kırmızı göz tablosu, ani gelişiyor ve giderek artıyorsa bu durum biraz daha fazla önem arz etmektedir. Bu tabloya ağrı eşlik etmesi, durumun ciddiyetinin daha fazla olduğunun bir göstergesidir. Kırmızı göz geliştiğinde, olabildiğince hızlı bir şekilde bir göz doktoru tarafından değerlendirilmeniz ve uygun tedaviyi almanız gereklidir.”

Romatizmal, hormonal ve dermatolojik hastalıklara neden olabilir

“Kırmızı göz ile başlayan pek çok tablo görme ve hatta göz kaybı ile sonuçlanabilen durumların öncüsü olabilmektedir” diyen Prof. Halit Oğuz, sözlerine şöyle devam etti: “Hatta kırmızı göz ile başvuran pek çok hastada romatizmal, hormonal ve dermatolojik hastalıklar başta olmak üzere başka hastalıklara da tanı konabilmektedir. Kırmızı göz hafife alınmaması gereken bir durumdur. Göz doktoruna muayene olmak yerine uygun olmayan bir ilaç kullanmak durumunuzda yarar sağlamadığı gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.”

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Bilim insanlarından ilginç tespit: Cinsiyete göre farklılık gösteriyor!

İngiltere’deki araştırmalar, melanom cilt kanserinin kadın ve erkeklerde kıyafet tercihi, beden yapısı ve saç şekli gibi faktörlere bağlı olarak farklı vücut bölgelerinde yaygınlaştığını ortaya koydu.

Uzmanı uyardı: Türkiye’de ve dünyada obezite oranı hızla artıyor

Uzmanı uyardı: Türkiye’de ve dünyada obezite oranı hızla artıyor

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.