Eğitime sürgün darbesi: ‘Eğitim hakkına doğrudan saldırı’

SOL Genç İzmir Öğretmenlere Destek Eylemi Düzenledi

SOL Genç İzmir üyeleri, ÖSYM binası önünde gerçekleştirdikleri eylemde “Öğretmenime dokunma” sloganıyla eğitim sistemi ve öğretmen sürgünleri konusunda dikkat çekti. Grup, öğretmenlerin görevlerinden alınmasının sadece bireysel bir durum olmadığını, aynı zamanda sistemli bir baskı mekanizması olduğunu vurguladı.

Eylemde, yaklaşan YKS sınavına az bir süre kala öğretmenlerin keyfi bir şekilde görevden alındığına dikkat çekildi. Yapılan açıklamada, bu kararın eğitim hakkına doğrudan bir saldırı olduğu belirtildi. Ayrıca öğrenciler, sadece öğretmenlerinin savunucusu olmadıklarını, aynı zamanda kendi geleceklerini de koruduklarını ifade etti. “Bu düzen bizi korkutuyor çünkü sesimizi yükselttikçe çarklar zorlanıyor, değişim sadece üstten gelmez; gelecek, halktan, gençlikten ve emekten yana olanlardır” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdılar.

Related Posts

‘Anne tam puan alacağım’ dedi: Ertesi gün Türkiye birincisi oldu

15 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Elazığ Mezre Ortaokulu öğrencisi Zümra Keklik, tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puanla Türkiye birincisi oldu. Başarısıyla ailesinin, öğretmenlerinin ve Elazığ’ın gururu …

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf sigara satmaktan vazgeçebilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer firmalar kredi kartı komisyonlarını üstlenmezse esnafımız sigara satmaktan tamamen vazgeçme noktasına gelebilir” dedi.

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?