Dünya tedirgin, korkulan oldu: Nükleer sızıntı var

İran ve İsrail Arasındaki Gerilimde Yeni Gelişmeler

Son günlerde Orta Doğu’da tansiyon giderek yükseliyor. İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ve ardından gelen İran’ın misilleme füzeleriyle karşılık vermesiyle bölgede gerilim tırmanıyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun açıklamasına göre İran’ın Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal sızıntı meydana geldi. Bu kritik durum endişe yaratıyor.

İran’ın Fordo ve İsfahan nükleer tesislerinde kısıtlı hasar meydana geldiği bilgisiyle Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Natanz Nükleer Tesisi’nde sızıntı olduğunu duyurdu. Bu gelişmeler bölgedeki gerginliği arttırıyor.

İran’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği füze saldırılarının İsrail’de yedi noktaya isabet ettiği bildirildi. İsrail ordusunun çalışmaları devam ediyor ve Kızıl Davut Yıldızı acil yardım servisine göre şu ana kadar yedi kişi yaralandı. Bölgede tansiyon yüksek.

İsrail’in İran’a yönelik bir diğer saldırısı ise İsfahan’daki Şehit Reisi Nükleer Enerji Santrali’ne yapıldı. Bu saldırıda nükleer sızıntı olmadığı belirtildi. İran ise İsfahan’da herhangi bir sızıntı olmadığını vurguluyor.

İsfahan Vali Yardımcısı Ekber Salihi, Şehid Reisi Nükleer Santrali’ne yapılan saldırının ardından herhangi bir can kaybı olmadığını ve radyasyon sızıntısı olmadığını belirtti. Endişe yaratacak bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Related Posts

Kölelik yasası bugün yürürlüğe girdi: 10 gün çalışmadan haftalık izin kullanamayacaklar

Meclis’ten geçerek yasalaşan kanun değişikliği ile turizm çalışanlarının haftalık tatilini kullanabilmeleri için 6 gün değil, 10 gün çalışmaları gerekecek. İşçiler tarafından ‘kölelik yasası’ olarak nitelendirilen düzenlemeye tepkiler büyürken, tartışmalı uygulamanın farklı sektörlere de sıçramasından endişe ediliyor.

Cumhur İttifakı’na 14 Mayıs’ı hatırlattı! Mansur Yavaş’tan çok konuşulacak PKK açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Öyle bir iktidarla yarışıyoruz ki zaman geliyor yanına birilerini alıyor, o gün onların oyuna ihtiyaçları var. ‘Siz yanlış yapıyorsunuz’ denildiği zaman, söyleyen herkesi hainlikle suçluyorlar. Aradan zaman geçiyor, ‘Biz aldatıldık’ diyorlar. Biz 14 Mayıs seçimlerini unutmadık. Hani PKK’lılar Ankara Büyükşehir’de sayaç okuyacaktı, ne oldu” dedi.

Erdoğan’ın sözlerine Saray’ın sitesinden sansür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kızılcahamam’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik” ifadelerinin, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmadığı dikkat çekti.

Gazze’de ateşkes yine çıkmaza sürükleniyor

Gazze’de ateşkes görüşmeleri İsrail’in çekilme haritası nedeniyle tıkandı. Hamas, Gazze’nin yüzde 40’ını İsrail kontrolünde bırakacak teklifi reddetti. Taraflar arasındaki krizin çözümü için ABD’nin devreye girmesi bekleniyor.

‘Anne tam puan alacağım’ dedi: Ertesi gün Türkiye birincisi oldu

15 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Elazığ Mezre Ortaokulu öğrencisi Zümra Keklik, tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puanla Türkiye birincisi oldu. Başarısıyla ailesinin, öğretmenlerinin ve Elazığ’ın gururu …

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.