Balıkesir’de 26 bin 591 kişiye ücretsiz su desteği

BALIKESİR’DE YAKLAŞIK 26 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SU DESTEĞİ

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısı, komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti ve ödeme zorluğu çeken; engelli, gazi, şehit yakınları, üniversite öğrencileri ve depremzedelerin 2025 yılı sonuna kadar su faturalarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım bütçesinden karşılanması teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN SU FATURALARI BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KARŞILANACAK

Kentteki yoksulluğa ve artan enflasyona karşı mücadele eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların sağlıklı gıdaya ve suya erişimini sağlamak amacıyla desteklerine devam etmektedir. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarını bir yıl boyunca sosyal yardım bütçesinden karşılayacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 18 bin 679 engelli birey, 2 bin 239 gazi-şehit yakını-vazife malulü, 3 bin 691 sosyal yardım alan vatandaş, 692 depremzede ve bin 290 öğrenci olmak üzere toplamda 26 bin 591 kişiye ücretsiz su hizmeti sunmaktadır. Alınan karar doğrultusunda bu destek, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecektir.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Esra Yıldız Kahraman, Muhammet Oğuz Kağanoğlu, Kutluhan Avşar ve İhsan Derin’e boks, tırmanma ve güreş dallarında ödül verildi. Ödül törenine Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve Milli Tekvandocu Nafia Kuş Aydın da katıldı.

Related Posts

Çeteler açıkça gazetecileri tehdit ediyor! Gelen mesajları sosyal medyada ifşa ettiler

BirGün Gazetesi Muhabiri İsmail Arı ve Gazeteci Osman Çaklı tehdit edildiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Tehditler hakkında emniyet birimlerini de bilgilendirdiklerini söyleyen gazeteciler kendilerine gelen mesajları yayınladı.

AKP’nin AYM teklifi Meclis’te: İptal kararlarına ‘ayar’

AKP, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarını düzenleyen yeni bir torba kanun teklifini daha TBMM Başkanlığı’na sundu.

Numan Kurtulmuş 19 Mayıs’ta Gabar Dağı’na gidecek: Süreçle ilgili mesaj vermesi bekleniyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bir grup milletvekiliyle 19 Mayıs’ta Şırnak’a giderek Gabar Dağı’nda, gençlerle bir araya gelmeye, terör örgütü PKK’nın kendini feshederek silah bırakmasının ardından yaşanan yeni süreçle ilgili mesajlar vermeye hazırlanıyor. Kurtulmuş, petrol üretimi yapılan Gabar Dağı’nda çalışmaları da yerinde inceleyecek.

CANLI BLOG | Barış için diplomasi trafiği: Rus heyet İstanbul’da, Zelenski Ankara’da; gözler İstanbul görüşmesinde

CANLI BLOG | Barış için diplomasi trafiği: Rus heyet İstanbul’da, Zelenski Ankara’da; gözler İstanbul görüşmesinde

4 yıla yakın hapsi istenen Esila bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak

İmamoğlu protestolarında gözaltına alınan Esila Ayık Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanıyor.

Trump’a Katar’da görkemli karşılama

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turunun ikinci durağı için Katar’ın başkenti Doha’ya geldi. Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’na Trump, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından karşılandı.