Aylıkta en yüksek reel getiri Euro’da oldu

Mart Ayında Euro En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’nda Mart ayı rakamları açıklandı. TÜİK’in verilerine göre, Euro aylık bazda en yüksek reel getiriye sahip oldu. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile karşılaştırıldığında yüzde 4,42 oranında, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 3,83 oranında gerçekleşti.

Yatırım araçlarının performansı incelendiğinde, külçe altının Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,90, BIST 100 endeksinin yüzde 1,66, mevduat faizinin (brüt) yüzde 1,27 ve Amerikan Doları’nın yüzde 0,64 oranlarında reel getiri sağladığı görüldü. Ancak Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 1,90 oranında yatırımcısına zarar ettirdi. TÜFE ile karşılaştırıldığında ise külçe altın yüzde 2,31, BIST 100 endeksi yüzde 1,08, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,69 ve Amerikan Doları yüzde 0,07 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Ancak DİBS yüzde 2,46 oranında yatırımcısına zarar ettirdi.

Külçe altın, üç aylık dönemde en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,05 oranında artış sağladı. BIST 100 endeksi ise aynı dönemde Yİ-ÜFE ile yüzde 4,95, TÜFE ile ise yüzde 7,40 oranında düşüş gösterdi.

Yıllık bazda en yüksek reel getiri külçe altına geldi
Finansal yatırım araçları yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile yüzde 22,20, TÜFE ile ise yüzde 9,28 oranında reel getiri sağladı. Mevduat faizi (brüt) Yİ-ÜFE ile yüzde 12,70, DİBS ise yüzde 6,18 oranında yatırımcısına kazandırdı. Ancak Amerikan Doları, Euro ve BIST 100 endeksi yatırımcısına yıllık bazda kaybettirdi.

Related Posts

Emeklilere promosyon sürprizi: Bankalar nisan ayı sonunda ne kadar ödüyor?

Bankalar, 2025 Nisan ayı itibarıyla emekli maaşı promosyonlarında cazip tekliflerle öne çıkıyor. Üç yıl boyunca aynı bankadan maaş almayı taahhüt eden emekliler, maaş tutarlarına göre değişen miktarlarda nakit promosyonlardan faydalanabiliyor. İşte bankaların güncel kampanyaları ve sundukları avantajlar…

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir