AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Shakira’nın gizli verileri sızdırıldı! Sahte hesaplarla sosyal medyaya yayıldı

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira’nın tıbbi kayıtlarının sızdırılması sebebiyle başlatılan soruşturmada Peru devleti sağlık kliniğine 190 Bin dolar ceza verdi

Akdeniz’de 235 yılı öncesine ışık tutan keşif

Antikitera batığı, 2021-2025 yılları arasında İsviçre Arkeoloji Okulu öncülüğünde ve Yunanistan Kültür Bakanlığı’nın denetiminde yürütülen sualtı arkeoloji programının son dönemine tanıklık etti. 2024’te keşfedilen ve teknenin dış kaplamasını …

Atanamayan öğretmenler Erdoğan ve Tekin’e seslendi

Aldıkları yüksek puanlara rağmen atama hakkı elde edemeyen öğretmenler İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Bu yıl da birçok öğretmenin, önceki yıllarda aynı puanlarla rahatlıkla atanabilecek durumda olmasına rağmen, kontenjan düşüşü nedeniyle atanamadığını belirtti.

Trafiği birbirine kattılar! Silecek kırmalı yol verme kavgası

Bursa’da otomobil ve motosiklet sürücüleri arasında yol verme tartışması kavgaya dönüştü. Motosiklet sürücüsünün otomobilin sileceğini kırdığı anlar cep telefonuyla görüntülendi.

Ümit Özdağ’ın Saraçhane kararına CHP’li vekilden ‘Canı sağ olsun’ yanıtı

İBB’ye yapılan operasyonun 100’üncü gününde CHP, Saraçhane’de toplandı. Zafer Partisi’nin parti teşkilatlarına yaptığı “Saraçhane’ye gidilmesin” talimatı dikkat çekti. CHP’li Umut Akdoğan, Ümit Özdağ için, “Canı sağ olsun” yanıtını verdi.

ABD flaş Ukrayna kararını açıkladı! İşte nedeni…

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) yürüttüğü inceleme sonucunda, daha önce Ukrayna’ya gönderileceği açıklanan bazı askeri mühimmatların sevkiyatının iptal edildiği duyuruldu. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Anna Kelly, Pentagon’un dış askeri …