Eyy Cengiz, bu madeni sana yaptırmayacağız!

Cengiz Holding Kaz Dağları’nda Ağaç Katliamına Devam Ediyor

Esra ALUS

Mahkeme kararlarının durduramadığı Cengiz Holding, Kaz Dağları’ndaki maden çalışmalarına devam ediyor. İş makineleri, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Ekokırım projesini sürdüren Cengiz Holding’e karşı yaşam savunucuları Hacıbekirler Köyü’nde bir araya geldi.

Hacıbekirler Köyü’nde çevre katliamına dur denildi.

Doğaseverler, Kaz Dağları’nın değerini korumak adına Cengiz Holding’e karşı çıktı. “Kaz Dağları’nın üstü altından değerlidir, Cengiz Holding’e bu madeni açtırmayacağız, Cengiz Holding yasaların ve Türk adaletinin üstünde mi?” sloganları atılarak tüm ülke doğaya sahip çıkmaya davet edildi.

Yaşlı teyzeler de doğayı korumak için eylemdeydi.

Yürütmeyi Durdurma Kararına Rağmen Katliam Devam Ediyor

Protestoya katılan köylü kadınlar, projenin durdurulmaması halinde geri dönüşsüz zararlar verileceğini vurgulayarak, faaliyetlerin durdurulması gerektiğini belirtti.

Can dostlarımız da Cengiz’i istemiyor.

Farklı illerden gelen yaşam savunucuları, yıllardır direnen köylülere destek verdi. Kirazlı direnişinde elde edilen kazanımlara dikkat çeken yaşam savunucuları, herkesi bu mücadeleye destek vermeye ve direnişi büyütmeye çağırdı.

Related Posts

Gazze’de ateşkes yine çıkmaza sürükleniyor

Gazze’de ateşkes görüşmeleri İsrail’in çekilme haritası nedeniyle tıkandı. Hamas, Gazze’nin yüzde 40’ını İsrail kontrolünde bırakacak teklifi reddetti. Taraflar arasındaki krizin çözümü için ABD’nin devreye girmesi bekleniyor.

‘Anne tam puan alacağım’ dedi: Ertesi gün Türkiye birincisi oldu

15 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Elazığ Mezre Ortaokulu öğrencisi Zümra Keklik, tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puanla Türkiye birincisi oldu. Başarısıyla ailesinin, öğretmenlerinin ve Elazığ’ın gururu …

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf sigara satmaktan vazgeçebilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer firmalar kredi kartı komisyonlarını üstlenmezse esnafımız sigara satmaktan tamamen vazgeçme noktasına gelebilir” dedi.

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.